Grøn te - derfor skal du drikke det


Der er mange gode grunde til at drikke grøn te. Grøn te er perfekt som en hyggelig drik og så giver teen en følelse af sundhed og velvære. Men hvad kan den populære te egentlig?

Hvad er grøn te?

Grøn te er lavet på blade fra busken Camellia Sinensis. Grøn te har været udsat for meget lidt oxidation i forbindelse med fremstillingen. Der findes mange forskellige typer af grøn te. Smagen og duften påvirkes i høj grad af hvor tebusken gror, klima, vejr og selve fremstillingsprocessen. Det er vigtigt at bladene fra planten, Camellia Sinensis, behandles skånsomt, så flest muligt af næringsstofferne bliver i teen. Bladene høstes, dampes, rulles og tørres inden de bliver hældt på poser eller i tebreve, du kan købe.

Når du skal vælge en grøn te, anbefaler vi at kigge efter 3 ting:

  1. Er det ægte grøn te?
  2. Er der tilsat andre ingredienser (urter, bær, andre planter)?
  3. Kig efter økologi certificering, så du er sikker på at miljøet og naturen omkring plantagerne lever op til en vis standard.

Hvis der er tilsat urter vil teen beskrives som en urtete i stedet for grønt te. Du kan læse meget mere om urtete i denne artikel.
Uanset hvad du vælger, er du garanteret en te med massere af smag. Du skal være særligt opmærksom på hvor lang tid din te trækker, når du drikker grøn te.

Vi anbefaler 3-5 minutter ved 80-90 grader.

Bonusinfo: Du kender sandsynligvis andre te-arter som hvid te, sort te og oolong te - disse typer af te fremstilles af samme plante som grønt te, nemlig Camellia Sinensis, men har været igennem en anden fremstillingsproces.

Hvad du måske ikke vidste er, at der findes en anden type grøn te, der fremstilles af bladene fra en helt anden plante, kaldet yerba mate. Denne te har mange ligheder med den traditionelle grønne te, men der er også nogle rigtigt interessante forskelle. Læs mere nedenfor. 

Grøn te - sundheds fordele

 

Fordele ved grøn te

Hvis du går op i din sundhed og gerne vil gøre noget godt for dig selv, så kan du med fordel drikke grøn te. Grøn te kan nemlig slukke tørsten og virke mættende samtidig med at teen indeholder vitaminer og mineraler.

Bonusinfo: Yerba mate, som er en speciel type af grøn te, indeholder både B1-vitamin, B6 vitamin, magnesium, jern, kalium og Zink. Prøv den specielle grønne te her.

 

Grøn te bidrager til immunsystemets normale funktion

Indeholdet af magnesium, jern og B6-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion, hvilket blandt andet er et kendetegn for yerba mate planten. Du kan læse meget om de fantastiske fordele her: fem fantastiske fordele ved yerba mate. 

 

Grøn te mindsker træthed og udmattelse

Hvis du kunne bruge et naturligt energi boost i hverdagen, så har du fundet den helt rigtige te. Nogle typer af grøn te indeholder magnesium og B6-vitamin, hvilket mindsker træthed og udmattelse samt opkvikker krop og sind.  

 

Grøn te bidrager til et normalt energistofskifte

Dit stofskifte hjælper dig med at optage og udnytte de aktive stoffer i den mad og den væske, som du indtager. Det sikrer at organer og væv i kroppen får den næring de har behov for. Et normalt energistofskifte bidrager samtidig til dit mentale velvære, da dit energiniveau vil være stabilt gennem hele dagen.

Denne populære grønne mate te med lakridsrod har et højt indhold af jern, hvilket bidrager til et normalt energistofskifte - prøv den her. 

 

Grøn te bidrager til vedligeholdelse af et normalt blodtryk

Du har sikkert tit hørt, at du hverken skal have et for højt eller et for lavt blodtryk, da dette kan påvirke kroppen og dit energiniveau. Nogen former for grøn te indeholder kalium, hvilket bidrager til at vedligeholde et normalt blodtryk.

Du kan finde en grøn te med højt indhold af kalium her (den smager samtidig himmelsk).

 

Grøn te og vægttab

Grøn te hjælper til at vedligeholde en sund vægt. Nøglen til et vægttab er at ligge i kalorieunderskud. Grøn te har en behagelig smag og indeholder få kalorier. Hvis du kan drikke den uden at tilsætte sukker og mælk, er det en kaloriefattig drik, der understøtter kalorieunderskud samtidig med at det giver dig et naturligt boost.

Grøn te er ikke længere en fitness fadæse, men er en respekteret del af en sund livsstil. Vi anbefaler ikke at grøn te eller andre kosttilskud erstatter en sund og varieret kost, men derimod at du supplerer med grøn te.

Du kan finde en kaloriefattig grøn te her.

Du kan finde grøn te med forskellige formål:

Grøn te, der giver energi - prøv ENERGIZE her. 

Grøn te, de virker afslappende - prøv RELAX her.