FAQ

Har du spørgsmål?

Se hvad andre kunder spørger os om.

Vi leverer indenfor 1-2 hverdage.
Levering til pakkeshop koster 29 kr.
Privat levering koster 44 kr.
Vi tilbyder GRATIS levering på alle ordrer over 399 kr.

Hos Matetea har vi 100% tilfredshedsgaranti på vores yerba mate. Det betyder, at hvis ikke du er tilfreds med produktet, så er du velkommen til at kontakte os, hvorefter vi vil refundere det fulde beløb.
Tilfredshedsgarantien omfatter ikke vores udstyr/tilbehør herunder kalabas, stempelkande, bombilla og termoflaske, hvis disse produkter er taget i brug. Du har som kunde fuld returret så længe produkterne er ubrugte.

Det er GRATIS at returnere dit køb. Hvis du mod forventning vil returnere dine varer, så bedes du kontakte vores kundeservice på: support@matetea.dk, hvorefter vi vil sende dig et returlabel og refundere pengene så snart vi modtager pakken.

Vi anbefaler tre forskellige måder at tilberede yerba mate på.
Den traditionelle brygge-metode: find guide her.
I en stempelkande: find guide herMed et teæg/tefilter: find guide her.

Vi anbefaler at bruge 20g mate pr. portion. Du kan altid øge eller reducere mængden af mate samt vand alt efter hvor stærk du vil have din bryg. 

Du kan bruge den samme portion mate blade én hel dag (varmt vand hældes over igen og igen). Følger du vores anbefalinger, så er der 17,5 portioner i én pose Matetea yerba mate (350g)

For vores andre varianter (CBSé. Taragui, Canarias) anbefaler vi at bruge 30g mate pr. portion. Du kan bruge den samme portion mate blade en hel dag (varmt vand hældes over igen og igen). 

Følger du vores anbefalinger, så er der ca. 17 portioner i én pose yerba mate (500g).

Når du tilbereder mate på traditionel manér med kalabas og bombilla, så er det muligt at genbruge de samme mate blade flere gange i løbet af dagen (varmt vand hældes. over igen og igen). Teens styrke og effekt vil aftage jo flere gange du brygger på de samme blade, men du vil sagtens kunne få 4-5 kopper mate ud af den samme portion. 

Mellem 760-1420 mg pr. 100g / 152-284 mg pr. portion. Det varierer fra variant til variant, hvor meget koffein der er i produktet. Vi anbefaler at undersøge indholdet under de enkelte produktsider

Fødevarestyrelsen anbefaler, at voksne holder sig på et dagligt indtag af koffein på maks. 400 mg, hvilket betyder, at man sagtens kan drikke 1-2 portioner mate hver dag.

Grundet indholdet af koffein bør mate ikke indtages af børn, gravide eller ammende kvinder.

Yerba mate indeholder vitaminerne; thiamin (B1) og B6 samt mineralerne; magnesium, kalium, jern og zink.

Alle Matetea’s egne produkter er 100% økologiske. 

De sydamerikanske mate brands; CBSé, Taragui og Canarias er ikke økologiske produkter.

Vi har et tæt samarbejde med en fantastisk familie i det sydlige Brasilien, der har produceret økologisk yerba mate gennem flere generationer. 

Mate smagen kan bedst sammenlignes med grøn te/urtete.

Smagen varierer alt efter hvilket brand du vælger, da det afhænger af, hvordan den specifikke mate er produceret. 

Hvis du ønsker en mate, der er mild og rund i smagen, så anbefaler vi Matetea yerba mate, der er økologisk, urøget og udelukkende består af bladene fra yerba mate planten.

Du kan nemt give din mate et lækkert og velsmagende tvist, så den kommer til at smage lige som du ønsker det. Kun fantasien sætter grænser for hvilke ingredienser du kan tilføje, men vores favoritter er: honning, sødemiddel, citronsaft og mynte dråber. 

Hvis du foretrækker din mate mindre stærk anbefaler vi derudover at tilberede den i en stempelkande (guide her) eller i et tefilter/teæg (guide her), da disse metoder gør det nemmere at kontrollere styrken. Styrken afhænger desuden af mængde og trækketid, hvilket du kan justere efter behov. 

Den argentinske mate er kendetegnet ved at indeholde både blade, stilke og pulver. Hvis ikke du er en øvet mate drikker kan det være svært at undgå at få lidt mate pulver/små blade med op i gennem sugerøret, især ved de første par sug. Der er især to punkter i forberedelsen, der er afgørende for at undgå dette. 

1) Det er vigtigt at "shake" maten i koppen, da det vil bringe de små blade til tops. 

2) Det er vigtigt, at der ikke rykkes med bombilla (sugerør), når først denne er placeret i koppen (dette vil løsne de små blade).

Hvis du ønsker en mate, der er helt fri for pulver, så kan vi anbefale vores egen varianter, PURE og ENERGIZE. De består udelukkende at bladene fra yerba mate planten (pure leaf) og er dermed helt fri for stilke og pulver. 

Yerba mate har en holdbarhed på minimum 2 år fra produktionstidspunktet. Den specifikke “bedst før” dato fremgår af posens emballage.

Mate bør opbevares tørt og uden for sollys. 

Vi har valgt udelukkende at sælge online på vores webshop, så vi har fuld kontrol over den oplevelse, vi giver vores medlemmer.