Sådan tilbereder du yerba mate med et teæg/tefilter


Det er nemt, hurtigt og lækkert at lave en kop mate ved hjælp af et teæg eller tefilter. Denne metode er ideel for dig, der foretrækker din mate mindre kraftig, da det er nemt at kontrollere styrken baseret på mængde og trækketid. Det fungerer præcis på samme som du kender det fra andre te.

I video-guiden nedenfor viser vi dig, hvor nemt det er at tilberede yerba mate te med et teæg eller te filter. 
Fremgangsmåde: 

  1. Kom 3-5 g mate i et teæg eller tefilter og sæt det ned i din kalabas. 
  2. Hæld varmt vand over. Vandet må maks være 80 grader varmt, da kogende vand vil brænde bladene, hvilket har en negativ effekt på smag og bladenes indhold af nutrienter. 
  3. Lad teen trække i 7-9 minutter afhængigt af den ønskede styrke. 

Tip: Tilføj eventuelt lidt frisk frugtsaft (citron, lime, appelsin mm.), sødemiddel, mælk eller andre af dine yndlings ingredienser. Kun fantasien sætter grænser!


Andre måder at tilberede mate te på


Med kalabas og bombilla

Hvis du vil tilberede din mate på traditionel vis, så gøres dette ved at hjælp af de to brygge instrumenter; kalabas og bombilla. Bladene hældes direkte ned i kalabassen og teen sippes derfor gennem et bombilla, der fungerer som sugerør og filter. Denne metode er til dig, der ønsker den autentiske sydamerikanske oplevelse. Du finder en trin-for-trin guide her: sådan tilbereder du yerba mate te med kalabas og bombilla. 

Med stempelkande

Hvis du vil brygge større portioner mate, så er stempelkanden et oplagt valg som bryggemetode. Stempelkanden gør det muligt at lave en 100% filtreret mate, der kan serveres for familie og venner. Denne metode gør det også nemt at kontrollere styrken på din mate, uanset om du foretrækker den kraftigt eller mild. Du finder en guide her: sådan tilbereder du yerba mate te i en stempelkande.


Jeg håber disse guides kan gøre din mate oplevelse til en succes!

 

Medstifter af Matetea, Kasper

Kasper / Medstifter af Matetea