Fem fantastiske fordele ved yerba mate


Yerba Mate giver energi og overskud

Du støder sandsynligvis oftere og oftere på yerba mate, enten fordi folk snakker om det eller fordi du ser folk drikke den karakteristiske ‘te’. Mate har i mange år været en populær drik i sydamerika, men nu er den også på vej til at blive det i Europa. Dette kan vi mærke hos Matetea, hvor vi oplever en stigende interesse og efterspørgsel for den sydamerikanske super te.

Forstår du ikke helt hypen omkring mate og hvad drikken egentlig kan, så er du kommet til det helt rigtige sted!

Jeg har nedenfor samlet nogle af de vigtigste fordele ved yerba mate til dig. Jeg kunne skrive mange flere fordele end jeg gør, men hvis du er nysgerrig på mere efter du har læst dette, så synes jeg, at du skal prøve mate selv ;)

Nå, lad os komme til fordelene ved yerba mate. 

 

1) Yerba mate giver et naturligt boost - opfrisker krop og sind

Yerba mate har en naturligt opkvikkende effekt på krop og sind og bidrager til, at du føler dig mere energisk. Mate kan derfor være din gode start på dagen og din nye yndlings studie- eller arbejdsmakker, der kan give dig et boost, når du har aller mest brug for det.
Matetea yerba mate indeholder mellem 1,1 og 1,2g koffein pr. 100g, hvilket ca. er samme mængde som er indeholdt i kaffe bønnerMate er derfor et naturligt alternativ eller supplement til kaffe.

 

2) Yerba mate indeholder vitaminer og mineraler

Noget af det, der gør yerba mate til en unik plante, det er, at den foruden sit naturlige indhold af koffein også indeholder thiamin (B1 vitamin), B6 vitamin, magnesium, Jern, kalium og zink.
B6 vitamin og jern bidrager til immunforsvarets normale funktion, mens B6 vitamin og magnesium bidrager til mindsket træthed og udmattelse.

Du kan se på produktsiderne, hvor stor en del af referenceindtaget den enkelte mate indeholder, dvs., hvor meget af dit daglige indtag af vitaminer og mineraler vores mate dækker. 

 

Yerba mate giver energi til træning

3) Yerba mate hjælper med vedligeholdelse af en sund vægt

Yerba mate kan bidrage til opretholdelse af en sund vægt og hjælper til et normalt energistofskifte på grund af indholdet af thiamin (B1-vitamin). Du må ikke se dette som en slanke te eller som en erstatning for en sund og varieret kost. Slanke te er et meget omdiskuteret emne i disse år og vi støtter ikke op om at sælge mate på denne præmis. Personligt oplever jeg dog, at jeg har mindre appetit, når jeg drikker varme drikke i løbet af dagen og jeg ved at mange er enige i dette. 

 

4) Matetea yerba mate er 100% naturligt og meget velsmagende

Yerba mate er en plante, der vokser på marker og plantager i store dele af Sydamerika. Planten høstes, tørres, blancheres og skæres ud inden det bliver til den mate vi sælger hos Matetea. Vi er stolte over at kunne tilbyde økologisk mate, der har været igennem minimal bearbejdning og som består af 100% blade. Dette vidner om en mate af højeste kvalitet som har den bedste smag.

 

5) Yerba mate giver smag på en af Sydamerikas mest velkendte traditioner

Yerba mate traditioner og ritualer

Du slipper for at betale for dyre flybilletter til Sydamerika for at opleve en af deres stolteste traditioner. Mate nydes i stor stil på de kanter og man får mange skæve blikke og sjove kommentarer med på vejen hvis ikke man drikker mate - ligesom man gør det i Europa, hvis ikke man drikker kaffe. Når du nyder en kop mate på traditionel vis med kalabas og bombilla, så kan du næsten smage Sydamerika. Du kan smage den frodige natur, føle kulturen/historien og næsten forestille dig, hvilken betydning mate har på de kanter.

Hvis du kan lide at være lidt anderledes og interessant, så kan det være, at du skal starte dit mate eventyr. Vi ved jo begge to, at det aldrig har skadet at skille sig lidt ud ;)

 

Tilslut dig mere end 10.000 sippere

Vi har nu været igennem 5 fantastiske fordele ved yerba mate. Jeg håber, at du har fået noget ud af at læse med. Rigtig mange beskriver mate som en drik, der har styrken af kaffe, det bedste fra grøn te og euforien af chokolade, hvilket jeg  synes summerer det hele ret godt op. Er du endnu ikke overbevist om at mate er noget for dig?

Vi har mere end 10.000 glade kunder som vil anbefale mate, vi har 100% tilfredshedsgaranti og lyn-hurtig levering. Du kan se hele vores udvalg her.

Hvis du sidder tilbage med nogle spørgsmål angående det du har læst eller til vores produkter, så er du meget velkommen til at tage fat i kundeservice som sidder klar til at guide dig i dag.

 

Jeg ønsker dig en god dag! :-)

 

Medstifter af Matetea, Mads

Mads / Medstifter af Matetea