1-2 dages levering

Fri fragt over 399,-

100% tilfredshedsgaranti

Kundeservice 9:00-17:00

Hvordan tilberedes den perfekte kop yerba mate?


Der er flere måder at tilberede yerba mate te på. Hos Matetea anbefaler vi at tilberede teen på traditionel vis ved brug af en calabash og en bombilla, for dermed at få den autentiske oplevelse af at drikke mate te (køb calabash og bombilla her)

Vi har lavet en lille 7-trins guide til hvordan teen kan tilberedes for at give dig den bedst mulige oplevelse.

 

7-trins guide til tilberedning af yerba mate te

  1. Hæld yerba mate teen i en calabash, så den er ca 1/2 fuld.
  2. Hold hånden over toppen og ryst den. Du vil få det værste støv fra teen på hånden og du er klar til næste trin.Sådan laver du yerba mate te, step 2.
  3.  Hold din calabash i en vinkel så teen læner sig op ad den ene side, mens der skabes rum i den anden side. Sådan laver du yerba mate te, step 3.
  4. Hæld en lille smule lunkent vand i den side, hvor der er skabt et hul for at få teen til at danne en fast struktur/mur. 
  5. Tilføj bombilla i den side uden te og skub den langsomt over i siden med te, så den danner en vinkel igennem teen. Sådan laver du yerba mate te, step 5.
  6. Tilsæt herefter varmt vand (70-80 grader) i den side uden te. Kogende vand vil brænde teen og ødelægge yerba mate smagen. Efter én tilberedning kan koppen fyldes igen og igen i løbet af hele dagen.Sådan laver du yerba mate te, step 6.
  7. Del med venner og familie, enjoy! 

Når teen er færdig tilberedt, anbefaler vi at tage 1-2 sug af sugerøret og spytte vandet ud, da der kan være en smule grums i de første mundfulde. Den første bryg, der laves vil være den kraftigste, hvorefter teen bliver mildere og mildere bryg for bryg.

Hvis man ikke er til den traditionelle og autentiske oplevelse, kan man også lave yerba mate på en stempelkande, hvor man bruger ca. 2-3 spsk til en kande. Det kan dog være meget individuelt hvor stærk man ønsker sin mate, så det er en god idé at prøve sig frem. Det gør sig naturligvis stadig gældende, at vandet ikke skal være varmere end 80 grader, da det vil have en negativ effekt på teen. 

Vi håber, at denne lille guide vil være med til at gøre din oplevelse med yerba mate te fantastisk!