Giv din mate et velsmagende tvist


Vidste du, at du nemt kan give din mate et lækkert og velsmagende tvist, så den kommer til at smage lige som du ønsker det? Uanset om du foretrækker din mate varm eller kold, så er det et hav af muligheder for at tilpasse din mate til årstid og humør! I denne artikel kommer vi med tips og tricks!

Yerba mate med et lækkert twist

Nogle foretrækker deres mate te helt ren, uden smag eller andre ingredienser - de sætter pris på den naturlige bitterhed, som er kendetegnet ved yerba mate. Men det er også utroligt populært, både i Sydamerika og det kolde Danmark, at tilføje forskellige ingredienser og smage til yerba mate. Det er især et hit blandt yerba mate “nybegyndere”, der lige skal vænne sig til styrken fra teen.

Nogle af vores mest populære varianter, CBSé produkterne, kombinerer yerba mate med forskellige naturlige smage - men du kan sagtens tilføje yderligere ingredienser, der matcher smagen. 

Men hvad kan vi anbefale dig at bruge som det ekstra tvist? Det er kun fantasien, der sætter grænser, men her får du vores personlige favoritter. 

Den varme mate te

Der er mange lækre ingredienser du kan tilføje til den varme mate. Mange af dem kender du nok fra “almindelig” grøn te, sort te eller kaffe. Disse ingredienser kan bruges uanset om du laver mate på den traditionelle sydamerikanske måde, med en stempelkande eller tefilter. De kan også kombineres på kryds og tværs... Eksperimenter!

  • Honning, sødemiddel eller sirup (eksempelvis vanilje) 

Honning, sødemiddel og sirup er perfekte ingredienser til at tilføre sødme til din mate. Det er selvfølgelig sundere alternativer til sukker, men de smager mindst ligeså godt. Smag selv til, nogen kan ikke få det sødt nok, mens der for andre bare skal en lille smule til. 

  • Appelsin, grape, lime eller citronsaft

Frugtsaften giver et lækkert og frisk tvist. De syrlige frugter matcher den naturlige yerba mate smag og tilfører også ekstra C-vitamin. Perfekt til den kolde tid! 

  • Pebermyntedråber 

En af vores absolutte favorit yerba mate varianter er CBSé med mint smag. Vi elsker den friske fornemmelse mynten giver. Derfor er vi også blevet glade for at bruge pebermyntedråber i vores mate, uanset om det er den traditionelle “rene” mate eller nogle af de andre smagsvarianter. 

 

Den kolde mate

Yerba mate iste, hvilket i Sydamerika bliver betegnet som Tereré, er i nogle områder mindst ligeså populært som den varme mate te. Der er mange forskellige måder at lave den på, som også varierer alt efter hvor du befinder dig. Vi har lavet et indlæg, hvor vi har samlet vores yndlings opskrifter på mate iste, se dem her: sådan laver du yerba mate iste (tereré)

 

Opskrift 1: Yerba mate iste med citron og sødemiddel

Den opskrift bliver du nødt til at prøve!, Det eneste vi tilsætter er frisk citronsaft og lidt sødemiddel. Det er super nemt og så smager det himmelsk! 

 

Opskrift 2: Yerba mate iste med lækre sommerfrugter

I denne opskrift bruger vi en hel masse frugter, som jordbær, appelsin, citron og andre blandede bær. Derudover tilsætter vi også frisk juice. Denne opskrift bringer virkelig sommer fornemmelserne frem, selv på de koldeste dage!

Det var vores tips til at give din mate et lækkert og velsmagende tvist. Vi vil løbende komme med nye opskrifter, både til den kolde og varme mate. Vil du ikke gå glip af dem, så tilmeld dig endelig vores nyhedsbrev nedenfor.


Tak fordi du læste med!

 

Medstifter af Matetea, Kasper

Kasper / Medstifter af Matetea