Matetea yerba mate - et godt valg


Matetea startede i 2019 med at forhandle populære argentinske og brasilianske mate brands i flere lande i Europa. Efter ca 1,5 år begyndte vi, Kasper og jeg, at savne produkter af høj kvalitet til fornuftige penge, som kombinerede de fantastiske sydamerikanske traditioner med et nordisk tvist. 

Derfor startede vi i 2020 en længere proces for at producere vores egen mate. Det eneste vi vidste på det tidspunkt var, at det skulle være økologisk mate af højeste kvalitet, som havde den bedste smag og som kunne konkurrere med store velkendte te-brands. 

Det var ikke kun kvaliteten og smagen vi ville være kendt for, det var også alt det andet omkring Matetea branded. Herunder den tætte og personlige relation til farmerne, et ydmygt og inspirerende fællesskab af mate sippers, en historie om sydamerikansk og nordisk kultur/historie der mødes og kulminere i et unikt univers af pangfarver og specielle mønstre. Alt dette - og meget meget mere til -  ønsker vi, at du kan fornemme hver gang du tager et sip af Matetea yerba mate.


Vores farmere 

Mateteas farmere på plantagerne i Brasilien.

Vi har nøje udvalgt en familieejet plantage i Paraná i det sydlige brasilien som samarbejdspartner til vores mate produktion. Lige fra første møde Felipe og hans familie vidste vi, at de skulle være en del af Matetea’s rejse. De har en kærlighed for mate, der er gået fra generation til generation, hvilket giver os alt den viden vi har brug for, for at levere den bedste mate. Felipe har passion, kompetencer, dygtige farmere og så er han en alletiders familiefar. Felipe og hans familie passer og plejer vores mate lige fra det bliver sået til det skal høstes, tørres og cuttes. Det betyder rigtig meget for os, at alle på farmen har gode forhold - derfor tilbyder vi en fast pris for mate og er i løbende dialog med de ansatte. Vi tror på at den gode kundeoplevelse starter når frøet bliver sået.

  

Enhver kop mate skal efterlade et positiv aftryk

Hele vores værdikæde er designet til at imødekomme fælles interesser om bæredygtighed mellem partnere, medarbejdere og kunder. Vi tror på at enhver kop mate skal efterlade et positivt aftryk uanset om det kommer til vores kunder, samarbejdspartnere eller miljøet. Derfor tænker vi bæredygtighed ind gennem hele produktionsprocessen, lige fra at støtte og hjælpe vores lokale farmere, til at vi pakker vores mate i genanvendeligt materiale og sender hjem til dig. 

Udover at Felipe er en fantastisk mand, så støtter han op om en ansvarlig og bæredygtighed produktion, hvilket understreges af hans økologi, Fair for Life og FairTrade certificeringer.


Høj kvalitet og velsmag

Når du handler Matetea yerba mate kan du være sikker på at få et produkt der er udviklet med kvalitet og smag for øje. Der findes adskillige måder at producere mate på og kvalitet og smag variere herefter. Derfor er vi stolte over at kunne sige at vores mate er:

  • Unsmoked
  • Økologisk
  • Pure leaf
  • Medium cut
  • Aged

Dette betyder, at du får et produkt, der tager hensyn til miljøet og som har en mild og rund smag. Alle stilke og pulver er sorteret fra, så vi står tilbage med de bedste blade, som hakkes i små fine stykker. Denne fremstillingsproces gælder for alle vores produkter.

Vores varianter med smag og andre lækre ingredienser, sammensættes hos vores danske samarbejdspartner, der er specialiseret i økologiske fødevarer. Det er også her alle Matetea varianter pakkes, før de ankommer til vores lager i Aarhus. 

 

Matetea yerba mate te sammelignet med andre mate brands

I 2021 startede vi med at producere vores to første varianter af mate, nemlig PURE og ENERGIZE. Vi arbejder hele tiden på at udvide denne serie af produkter, så vi kan tilbyde mate til enhver smag og til ethvert formål. Vi er glade for, at vi i dag kan dele følgende varianter med dig:


Matetea PURE

Matetea PURE er 100% yerba mate, fremstillet af de fineste blade. Resultatet er en mate med en blød og naturlig smag, der kan nydes på alle tidspunkter af dagen. 

PURE er en premium mate, der er økologisk, urøget samt fri for stilke og støv.

 

Matetea PURE og Matetea ENERGIZE. Økologisk yerba mate te af bedste kvalitet.

 

Matetea Energize

Matetea ENERGIZE kombinerer yerba mate med citron aroma og koffein-rige guarana frø. Resultatet er en frisk og velsmagende mate, der er ideel som et naturligt boost i hverdagen.

ENERGIZE er en premium mate, der er økologisk, urøget samt fri for stilke og støv.

 

Matetea RELAX

Matetea RELAX kombinerer yerba mate med kanel, sød fennikel og kamille.
Resultatet er en lækker, smagfuld og krydret mate te. Nyd teen i rolige omgivelser, når du har brug at slappe af og få et velfortjent afbræk fra hverdagen.

RELAX er en premium mate, der er økologisk, urøget samt fri for stilke og støv.

 

Matetea LICORICE

Matetea LICORICE kombinerer yerba mate med lakridsrod og mynte. Resultatet er en sød og frisk mate, der efterlader dig med en følelse af velsmag og velbehag. Hvis du er til lakrids, så bliver denne mate uden tvivl en ny favorit!

LICORICE er en premium mate, der er økologisk, urøget samt fri for stilke og pulver.

 

Matetea SWEET

Matetea SWEET kombinerer yerba mate med jordbær, hindbær og søde æblestykker. Resultatet er en sød og forførende mate, der altid giver et smil på læberne. SWEET er perfekt til dig, der har en sød tand, men ikke vil gå på kompromis med din sundhed.

SWEET er en premium mate, der er økologisk, urøget samt fri for stilke og pulver.

 

Matetea SWEET, RELAX og LICORICE

 

Fremtidige mate varianter

Det har været en lang og sej kamp at få vores egen mate, men vi er virkelig stolte over den mate-oplevelse vi nu kan tilbyde. Hvis du kunne tænke dig en premium mate til en rigtig god pris, så kan du finde Matetea yerba mate her.

Inden du smutter, vil jeg lige slå et slag for, at du kan være med til at bestemme vores næste varianter af mate. Vi vil rigtig gerne udvikle nye varianter i samarbejde med vores kunder. Derfor er du meget velkommen til at skrive eventuelle ønsker til smag i en mail til support@matetea.dk


Vi vender selvfølgelig tilbage på alle henvendelser :-)

Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om vores mate.


Rigtig god dag!


Medstifter af Matetea, Mads Riget

Mads / Medstifter af Matetea