1-2 dages levering

Fri fragt over 399,-

100% tilfredshedsgaranti

Kundeservice 9:00-18:00

Sådan forbereder og vedligeholder du din Matetea Kalabas


Når du modtager din egen unikke håndlavede kalabas fra Matetea, er det vigtigt, at du forbereder den korrekt og at du efterfølgende vedligeholder den. Følg nedenstående guide, så er du godt i gang!

Matetea Calabash/kalabas yerba mate græskar

Matetea’s traditionelle kalabas er et udhulet græskar, der er tørret og poleret, hvorefter det er betrukket med ægte læder. Produktionen foregår hos en lille familieejet virksomhed i Argentina, hvor hver enkelt kalabas bliver fremstillet i hånden. Da dette er et naturprodukt, vil alle kalabasser være forskellige i form og størrelse. Du vil derfor have din egen unikke og eksklusive kalabas!

En kalabas er et naturprodukt og skal derfor klargøres før brug, ligesom den også skal vedligeholdes. Hvis du passer godt på din kalabas, så kan den holde i mange år.

Følg guiden nedenfor, så er du klar til at bruge din nye Matetea kalabas. 

Brugsvejledning inden brug 

1) Fyld din kalabas ¾ op med yerba maté.

2) Tilføj varmt vand (maks 80 grader) og efterlad dette natten over.

3) Tøm og skyl indersiden af din kalabas, samt skrab den indvendigt med en ske for at fjerne alle rester. I denne proces er det vigtigt, at læderet ikke bliver vådt. 

4) Fyld din kalabas med papir og lad dette suge fugten i 2-3 timer, hvorefter papiret fjernes og kalabassen sættes til at lufttørre. 

5) Din kalabas er nu klar til brug!

Forberedelsen er afgørende, ikke blot fjerner det eventuelt restprodukt i kalabassen, det gør også, at kalabassen svulmer lidt op, hvilket gør den vandtæt. Processen vil tilslutte eventuelle revner.

Efter brug (vedligeholdelse) 

Hver gang du har brugt din kalabas er det vigtigt, at den bliver rentgjort og hefter bliver tør på den rigtige måde. Efter brug tømmes kalabassen for teen, den skyldes grundigt, hvorefter du fylder den med papir. Dette fjerner stillestående fugt som kalabassen ikke har godt af. Efter 2-3 timer fjernes papiret og kalabassen lufttørrer. I rengørrings processen er det vigtigt, at det kun er indersiden af kalabassen, der bliver våd, ikke læderet.

Rigtig god fornøjelse - hvis du har spørgsmål så er du meget velkommen til at kontakte os på support@matetea.dk, så er vi klar med vejledning!